fredag 7. mai 2010

Oreo kake

I morgen skal vi i bryllup til min kjære kusine.
Mine barn skal være hos tanten sin, og de gleder seg masse. For der har de jo to kusiner de kan leke med ;)
I anledning bryllupet så har jeg fått oppdraget med å lage Oreokake.
Den er bare knall god.
Her er oppskiften:

Oreo kake
2 pk Oreokjeks
100 g smeltet smør
2 pk Tine Kremost Naturell
2,5 dl melis
Ca 2 dl pisket krem
2 ss sukker
1 pose Lys Sjokolademousse fra Toro
3 dl melk til moussen

Ta en pakke kjeks (alle 4 små pakker) og knus dem i veldig små biter. (ha dem i en pose og knus dem)

Den andre pakken brekkes i små biter.

Smelt smør, og hell det over kjekssmulene i en bolle og blant godt. Smør det ut i en rund 24 form.

Miks kremosten med melis med en mikser så det blir en luftig og kremete masse. Miks krem med sukker, og rør kremen forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnnen, og legg oppi halvparten av de små kjeksbitene (2små pakker). Sett i kjøleskap i 30 minutter.

Miks sjokolademoussen etter anvisning på pakken. Rør inn de siste kjeksbitene i moussen. Smør moussen på kaken, og la den stå ytterligere en time. Pynt med sjokoladesaus som stivner

(egentlig skal det være et lag med krem på toppen, men det har jeg droppet, og det er fullt mulig å bruke mer Oreokjeks inni kaken hvis man ønsker det )

Den blir aller best om den står nesten ett døgn i kjøleskapet.

1 kommentar:

Legg gjerne igjen en kommentar.