I dag fikk jeg lyst å lage eplemuffins. Men jeg er ikke så glad i konsistensen på stekte eplebiter, men liker smaken, så jeg fant en oppskrift med raspet eple.
Havre og eplemuffins
2,5 dl hvetemel
3 dl havregryn
2 ts bakepulver
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
2 ts kanel
2 egg
0,5 dl rapsolje
2 dl lettmelk
2 epler, revet
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Visp egg, olje og melk med en gaffel i en anne bolle. Skrell og riv eplene.
Lag et hull i melblandingen, ha i eggeblandingen og revet eple og rør lett sammen til alt er blandet, mens det fremdeles er en litt klumpete deig.
Ikke rør for mye, da blir muffinsene mindre luftige.
Ha deigen i smurte muffinsformer
Stek midt i ovnen ved 180 grader, ca 20-25 minutter
Hvis du steker i muffinspanne, må de avkjøles 5-10 minutter før de lirkes ut av pannen.
De ble ikke så luftige, men veldig gode. Storebror likte de veldig godt iallefall ;)
*nam* eple muffins er jo sååå godt :D
SvarSlettDe så jo kjempe gode ut, jeg er heller ikke så glad i konsistensen på steikte epler.
SvarSlettKlem Annfrid