søndag 3. april 2011

Sjokoladekake





















SOAKED CHOCOLATE CAKE

400 gram smør

4,5 dl vann
6 ss kakao
9 dl sukker
1 beger rømme (3 dl)
4 egg
2 ts natron
9 dl hvetemel

GLASUR
100 gram smør
6 ss melk
5 ss kakao
2 ts vaniljesukker
350 gram melis

Sett ovnen på 200 grader.

Ha smør, vann og kakao i en stor kjele og varm det opp til smøret er helt smeltet. Rør til en jevn masse. Rør inn sukkeret og pisk inn rømmen. Pisk inn ett og ett egg om gangen, rør så inn mel og natron og rør alt til en fin deig.

Ha deigen i en stor papirkledd langpanne og stek den i ca. 30-50* minutter. Sjekk med en kakenål om den er ferdigstekt.

Ta kaken ut av ovnen og prikk den STRAKS med en gaffel over hele kaken så du får masse små hull overalt. Hell over den VARME glasuren (den lages ved å smelte smøret og blande inn det andre og røre alt godt sammen til en glatt glasur) og bre den godt utover. Den vil renne nedi hullene og gjøre kaken bløt.

La kaken avkjøles i kjøleskapet til den er HELT kald. Ta den ut og skjær den i pene firkanter.

*Min står inne i 30-40 minutter, og det er 30 minutter som er det riktige ifølge oppskriften. Men ovner er så forskjellige at noen må steke den i en hel time, så følg med litt etter 30-35 minutter. Kaken skal ikke være flytende, den skal være fast og se ut som en helt vanlig sjokolade-langpannekake. Den bør ikke bli brent.

4 kommentarer:

  1. Yammi!!Syns jeg fortjener en bit etter dagens visnig som forresten gikk veldig bra!Tusen takk for hilsenen din,det er såå koselig:)Kos deg med kake,den ser sjukt go ut!!:))Klem

    SvarSlett
  2. Kaken så jo bare nammi ut. Veldig fint rom på forrige innlegg.

    Ønsker deg en fin uke.

    Klem Annfrid

    SvarSlett
  3. Mmmm. Ser KJEMPE-god ut , Birthe! Ha en FIN mandag!

    KLEM KLEM
    Anette:)

    SvarSlett
  4. Namnam, den ser kjempegod ut :)

    Stige er vel kanskje noe av det enkleste å lage, 12 spikre så var det gjort :) Så det kan alle klare :)
    God mandag til deg! Klemklem

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar.